Spoorzone Delft

Opdrachtgever

ERA Contour

Architect

BARCODE Architects

Aannemer

ERA Contour

Rol Goudstikker-de Vries

Hoofdconstructeur

Locatie

Delft

Categorie

Wonen met commerciële plint

Category
Wonen

Geschiedenis Spoorzone

De Spoorzone in Delft heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Voorheen liep het treinspoor dwars door de stad heen. Nu gaat een groot gedeelte van het treinspoor door een tunnel, waardoor er een gebied is vrijgekomen. Het verplaatsen van het spoor heeft daarmee een volledig nieuw woongebied mogelijk gemaakt. Ingenieursbureau Goudstikker-de Vries was verantwoordelijk voor een nieuw appartementencomplex in een gebied dat Veld 5 wordt genoemd.

Appartementencomplex Den Haag

Het appartementencomplex bestaat uit vier verschillende woonblokken. In de kelder van het appartementencomplex is een parkeergarage gebouwd. Op de begane grond zijn verschillende commerciële ruimtes gevestigd, ook wel de ‘commerciële plint’ genoemd. Tevens heeft het appartementencomplex een mooie binnentuin. Op de verschillende verdiepingen zijn de woningen gerealiseerd.

Een uitdagend bouwproject

Veld 5 is enkele meters verwijderd van de spoortunnel. Eén van uitdagingen tijdens de bouwfase van het appartementencomplex was dan ook om de spoortunnel niet nadelig te belasten met eventuele trillingen en scheefstanden. Het project is in 2020 opgeleverd