Brede school in Weesp

Opdrachtgever

Gemeente Weesp, gedelegeerd opdrachtgever ontwerpfase HEVO ‘s-Hertogenbosch | gedelegeerd opdrachtgever uitvoeringsfase abcnova Utrecht

Architect

K.O.W. architecten Den Haag

Aannemer

Heddes Bouw

Rol Goudstikker de Vries

Hoofdconstructeur

Locatie

Weesp

Categorie

Brede school, BSO, dorpshuis, sportfaciliteiten

Category
Leren

Bouw van een school

Goudstikker – de Vries is als hoofdconstructeur betrokken geweest bij de bouw van een nieuwe school met sportfaciliteiten in Weesp. Tijdens de bouw is rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding. Deze uitbreiding heeft inmiddels plaatsgevonden. Het betreft een moderne school van 8000 m² waaraan nog eens 500 m² is toegevoegd een jaar na de oplevering van de eerste fase. Het gebouw herbergt twee verschillende scholen en kenmerkt zich door een opbouw bestaande uit een draagconstructie uit kalkzandsteen met kanaalplaatvloeren. Het pand heeft een bijzondere dakconstructie bestaande uit een staalconstructie.

Meer dan een school

Het pand biedt ruimte voor meer dan enkel twee scholen. Zo dient een gedeelte van het gebouw als BSO en is er een dorpshuis voor de bewoners van Weesp. Bovendien is er een sporthal aanwezig, inclusief kantinefaciliteiten waar bezoekers na het sporten een drankje met elkaar kunnen drinken.