1954In februari 1954 start de heer S.H. (Salomon Henri) Goudstikker (1920) als zelfstandig adviseur in Scheveningen.
1962De heer J. (Jacobus) de Vries (1933) treedt toe tot de onderneming en de naam Goudstikker – de Vries is een feit.
1963De heer Goudstikker heeft op 12 oktober 1962 besloten het bureau te verlaten vanwege zoals hij het omschreef omstandigheden van zuiver persoonlijke aard. In 1963 verhuist hij met zijn gezin naar Israel.
1965Door verdere groei van de onderneming wordt in 1965 een vestiging geopend in ‘s-Hertogenbosch.
1968Introductie van de tafel-rekenmachines Canon.
1970De vestiging Scheveningen verhuist naar Zoetermeer.
1972Introductie van de zakrekenmachines van texas instruments.
1973De vestiging Emmen wordt geopend.
1976Introductie van de eerste Olivetti computer binnen Goudstikker-de Vries.
1983Door de opening van de vestiging Almere wordt landelijke dekking gerealiseerd.
1985Introductie van licenties voor rekenprogrammatuur.
1986Introductie gedigitaliseerde boekhouding.
1987Introductie computertekenen met het softwarepakket CadVance.
1990Introductie computertekenen met softwarepakket Autocad van Autodesk.
1993Introductie computernetwerk binnen Goudstikker – de Vries.
1994De heer J. de Vries treedt terug waarna een management-buy-out plaatsvindt. CollmaG Nederland B.V. als houdstermaatschappij wordt opgericht. Het laatste tekenbord verdwijnt bij Goudstikker – de Vries, Goudstikker-de Vries is over op Autocad van Autodesk.
1995Introductie 3D rekenprogrammatuur.
1996Introductie e-mail via Outlook.
1997ACN-Constructeurs B.V. te Dordrecht, onderdeel van EGM Architecten, wordt overgenomen en samengevoegd met de vestiging te Zoetermeer onder de naam Goudstikker – de Vries/ACN B.V. Door deze fusie worden de kennis en vaardigheden van beide organisaties gebundeld. Goudstikker-de Vries gaat over op een Windows netwerkomgeving.
1999Goudstikker – de Vries/ACN B.V. verhuist vanuit Zoetermeer naar een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel. Introductie van het 3D-softwarepakket All-plan.
2001Introductie van het digitale projectmanagementsysteem.
2004Introductie en implementatie van het gedigitaliseerde kwaliteitssysteem NEN-ISO-9001.
2005De groei die de vestiging Emmen heeft meegemaakt en de kansen die de markt in het noorden liet zien, hebben er toe geleid dat er in Assen een nieuwe vestiging van Goudstikker – de Vries kon worden geopend.
2006Het bureau Hulsebosch & Eijsackers B.V. wordt overgenomen en opgenomen in de organisatie door het te integreren in de vestiging Capelle aan den IJssel.
2007Introductie van het 3D-softwarepakket Revit Structure van Autodesk.
2008Ingenieursburo Van de Lune en Rienksma B.V. uit Sneek en Civielbouw B.V. uit Leeuwarden worden overgenomen en toegevoegd aan de Goudstikker – de Vries organisatie. Introductie van het Bouw Informatie Model BIM.
2010De wereldwijde economische crisis die in de Verenigde Staten begon en in 2010 ook Europa heeft bereikt treft de bouwsector hard. Ook gaat het de deur van Goudstikker – de Vries niet voorbij. Besloten is de vestiging van Capelle aan den IJssel naar Delft te verhuizen.
2012Introductie 3D-softwarepakket Tekla.
2014De heer S.H. Goudstikker, grondlegger van de onderneming, overlijdt op 93 jarige leeftijd in Tel Aviv, Israel.
De werklocatie Delft wordt gesloten en gevoegd bij de vestiging Almere. Goudstikker – de Vries is hiermee klaar voor de toekomst nu ook de markt een voorzichtig herstel laat zien.
2016De aardbevingsproblematiek ten gevolge van het boren naar gas in Groningen heeft er toe geleid dat Goudstikker – de Vries Aardbevingsbestendig ontwerpen aan zijn expertises heeft kunnen toevoegen.
2019Dit jaar bestaat Goudstikker – de Vries 65 jaar! Krapte op de arbeidsmarkt heeft er toe geleid dat er een samenwerkingsverband is aangegaan met een ingenieursbureau in Valencia (ES).
De wereld wordt geconfronteerd met Covid. Ook de vestigingen van Goudstikker -de Vries worden gesloten wat ongekend is het 65 jarige bestaan. Met veerkracht pakken de medewerkers de nieuwe situatie op.
Het werken vanuit de thuissituatie pakt voor het merendeel goed uit en verandert de manier van werken voorgoed. Hybride werken wordt gemeengoed en wordt opgenomen in de arbeidsvoorwaarden.
Oud-directeur, mede-oprichter en naamgever van Goudstikker -de Vries de heer Koos de Vries overlijdt op 88 jarig leeftijd. Tussen 1962 en 1994 was Koos de Vries directeur-eigenaar van Goudstikker – de Vries. Na zijn uittreding in 1994 volgde hij met interesse Goudstikker – de Vries en was hij nog aanwezig bij de heropening van het kantoor Emmen.
2024Goudstikker – de Vries bestaat 70 jaar! Het duurzaam ontwerpen van constructies was al gemeengoed maar krijgt telkenmale een verdieping. Op het gebied van het ontwerpen in hout worden diverse toonaangevende projecten opgeleverd waar Goudstikker -de Vries zijn medewerking aan heeft verleend.