Zuidas OpZuid, Amsterdam

Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Rond een groene binnentuin zijn twee symmetrische gebouwdelen gevouwen. Het gebouw heeft een terrasvormige opbouw gelegen op het zuiden. De twee bouwblokken zijn in de voorgevel met elkaar verbonden door verlengde balkons.

 

Het gebouw bevat 46 appartementen, sterk variërend in grootte en type: studio’s, stadswoningen, royale appartementen en penthouses. De woningen in het gebouw hebben een riant terras op het zuiden, de grootste zelfs twee. Karakteristieke elementen als het metselwerk, de zandkleurige betonbanden, de grote verdiepingshoogten, de transparante entreehallen en het vele glas dragen bij aan het bijzondere, on-Hollandse voorkomen van het gebouw.

 

Het gebouw is opgebouwd uit een betoncasco bestaande uit betonwanden en breedplaatvloeren. Onder het gebouw is een parkeergarage gelegen. Goudstikker – de Vries is vanaf de SO fase tot de oplevering betrokken geweest bij de realisatie van het project.

Opdrachtgever

Zuidschans CV

Architect

Diederen Dirrix Eindhoven

Adviseur constructie

Ingenieursbureau Goudstikker - de Vries bv

Adviseur installaties

Huygen Installatie Adviseurs bv, Rotterdam

Adviseur bouwfysica en akoestie

Caubergh-Huygen Raadgevende Ingenieurs bv

Aannemer

BAM Woningbouw

Programma

46 appartementen

Brutovloeroppervlakte

6.000 m2

Category
Wonen