Talentencampus, Oss

Talentencampus – Sibeliuspark is een ambitieus plan gelegen aan weerszijden van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Het behelst enerzijds een Talentencampus waar de verbinding wordt gelegd tussen overheid, ondernemers, onderwijs en sport. Op de Talentencampus leren de deelnemers leren, werken en ondernemen en kan gebruik worden gemaakt van uitgebreide sportfaciliteiten. Anderzijds krijgt het Sibeliuspark een verbindende structuur met een nieuw routenetwerk van doorgaande fiets- en wandelpaden. Daarnaast worden er ook nieuwe publieksfuncties en woningen aan het Sibeliuspark gekoppeld.

 

De Eerste Fase bestaat uit een Well-beingplaza, Central plaza en een Businessplaza inclusief een vergader/horecafaciliteit (totaal 17.452 m2 bvo). De overige fasen bestaan uit een health & care plaza en een retail & technoplaza (totaal 13.100 m2) en 194 woningen vrije-sector, 74 woningen sociale woningbouw. Goudstikker – de Vries heeft de constructieve advoisering vanaf de SO fase tot en met de oplevering verzorgd. Het project is succesvol uitgewerkt in een BIM-omgeving.

 

Well-being-Plaza betreft een onderwijsgebouw voor het ROC Hooghuis in 3 bouwlagen. Het vloeroppervlakte bedraagt circa 3.550 m2. Het Central-Plaza betreft een gebouw van circa 3.580 m2 voor de gecombineerde functie van kantoren/winkelfunctie en een hotel in 3 bouwlagen.
De beide gebouwen zijn uitgevoerd in een prefab betonnen draagstructuur. Goudstikker – de Vries heeft tevens de detailengineering van de prefab verzorgd.

 

Het Businessplaza heeft een bruto vloeroppervlakte van 7.500 m2. Dit gebouw vormt het nieuwe front van het voetbalstadion van FC Oss. Het programma dat hierin gerealiseerd wordt zijn enerzijds uitgebreide sportfaciliteiten in de vorm van een drievlaks sporthal met tribune, fitnessruimten, fysioruimten, en een zwembad inclusief was- en kleedvoorzieningen voor deze functies. Daarnaast worden ook nieuwe was- en kleedruimten voor het voetbalstadion gerealiseerd . Voorts is in deze nieuwbouw opgenomen een winkelfunctie, kantoren, vergaderfaciliteit en een restaurant met grandcafé en foyer. Deze horecavoorzieningen bieden rechtstreeks uitzicht op de sporthal, het zwembad en het voetbalveld en zijn gesitueerd nabij de entree van het gebouw. De kracht van het ontwerp ligt in de gekozen situering van de ruiten/functies waardoor het multifunctioneel te gebruiken is. Zo ligt de sporthal in het hart van het gebouw en kan als zodanig ook multifunctioneel worden ingezet voor enerzijds de sporten en anderzijds grote evenementen zoals beurzen.

 

De transparante uitstraling heeft geleid tot een constructie bestaande uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. Bijzonder is de businessclub boven de sporthal wat de nodige constructieve uitdagingen had met de onderliggende constructie en aansluiting op de bestaande tribune.

Opdrachtgever

Talentencampus Oss

Architecten

Wellbeing Plaza en Central Plaza: KCAP-architecten Businesplaza: Povse-Timmermans architecten

Aannemer

Combinatie Hendriks Bouw en Ontwikkeling Oss en Heijmans Rosmalen

Bruto vloeroppervlakte

17.500 m2

Adviseur

ir. J.W. van de Camp

Constructeur

ir. E. Muijrers

Modelleur

P. Carpay

Category
Leren, Werken