Gerenoveerde zorgcampus in Wassenaar

Opdrachtgever

Wassenaarsche Bouwstichting

Architect

SATIJNplus Architecten te Born

Aannemer

Bouwbedrijf Niersman B.V.

Rol Goudstikker de Vries

Hoofdconstructeur

Locatie

Wassenaar

Categorie

Gezondheidsfunctie, kantoorfunctie en overige gebruiksfunctie

Category
Zorgen

Slopen van het bestaande zorgcomplex

Aan de Kerkstraat/Poortlaan in Wassenaar heeft Goudstikker – de Vries een renovatieproject uitgevoerd voor een zorginstelling die 72 intramurale verzorgingseenheden telt. Goudstikker-de Vries was hierbij betrokken als hoofdconstructeur. Hierbij hoorde ook het adviseren over de sloop van de bestaande bebouwing. 

Renovatie van het zorgcomplex

Na de sloop van de bestaande bebouwing is het zorggebouw gerenoveerd in de vorm van drie zorggebouwen van elk vier verdiepingen. Twee van die zorggebouwen zijn met elkaar verbonden middels een glazen loopbrug. Elke verdieping is voorzien van een keuken en een woonkamer waar de bewoners van de zorginstelling de hele dag gebruik van kunnen maken, waardoor deze plek meer als een thuis voelt. De renovatie is inmiddels klaar en het project is opgeleverd. 

Maatschappelijke voorzieningen

De zorgcampus ligt zeer centraal gelegen in een bestaande woonwijk. Mede dankzij de locatie van de drie zorggebouwen, blijven bewoners verbonden met de wijk en worden hun maatschappelijke voorzieningen zoals winkelgelegenheden gewaarborgd. Het project is in 2019 opgeleverd.