Duurzaam appartementencomplex Mooijburg Parkzicht in Amsterdam

Projectontwikkeling

DGV Group en Evergreen Development

Architect

Natrufied Architecture

Installatieadvies

GWBO

Bouwtechnisch advies

Aannemer

Weever Bouw

Visualisaties

Ruim

Rol Goudstikker de Vries

Hoofdconstructeur

Locatie

IJburg, Amsterdam

Category
Wonen

CLT bouw

Mooijburg Parkzicht is een houten appartementencomplex dat volledig gebouwd is met CLT, ook wel Cross Laminated Timber genoemd. CLT is een modern houtproduct dat gebruikt kan worden als duurzaam constructiemateriaal. Met deze techniek worden massief houten platen gemaakt door houten platen kruislings met elkaar te verlijmen. Dit wordt ook wel kruislaaghout genoemd.

 

De voordelen van Cross Laminated Timber

Bouwen met Cross Laminated Timber biedt verschillende voordelen. Door de houten platen kruislings met elkaar te verlijmen ontstaat er zeer sterk en stabiel bouwmateriaal dat grote kracht kan opvangen. Verder is er een korte montagetijd nodig en is het materiaal licht, waardoor het makkelijk verplaatst kan worden op de bouwplaats.

 

Het houten appartementencomplex

Het appartementencomplex in Amsterdam zal uit vier verdiepingen bestaan en wordt gebouwd met een houten vloer-wanden systeem. Ook de gevels worden van hout gemaakt, wat de gehele bouw van het appartementencomplex een duurzaam project maakt. De halfverdiepte kelder van het wooncomplex dient als parkeerplaats voor fietsen en auto’s en wordt gefundeerd op prefab palen. Ingenieursbureau Goudstikker – De Vries is verantwoordelijk voor het gehele constructieve ontwerp van dit appartementencomplex en werkt hierbij nauw samen met onder andere de CLT leverancier om een efficiënt bouwsysteem te ontwikkelen.