Amazones, ‘s-Hertogenbosch

Constructeur

Goudstikker - de Vries BV

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Van Wanrooij/ Vesteda Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Algemeen ontwerp

DOK architecten

Bouwkundige uitwerking

RU bouwadvies ‘s-Hertogenbosch

Installatieadviesbureau

Hendriks Installatietechniek

Bouwfysisch adviesbureau

Goudstikker - de Vries BV

Virtuele Bouwlogistiek

Oadis Amsterdam

SAMENSTELLING VAN HET GOUDSTIKKER - DE VRIES TEAM

Projectleider

M. van der Mark

Constructeur

M. van der Mark

Tekenaar

P. Carpay

Fotografie

Arjen Schmitz Photographer (foto's 1 en 2)

Category
Wonen

Onderbouwing keuze referentieproject
Het betreft hier de bouw van 126 appartementen in ’s-Hertogenbosch. Het project wordt uitgewerkt in een bouwteamsamenwerking. Daarnaast wordt dit project in een vergaande BIM samenwerking uitgewerkt. Bijzonder aan dit project is dat in deze Bim-samenwerking niet alleen modellen uitgewisseld worden maar dat ook hoeveelhedenstaten gegenereerd worden, kostenberekeningen gemaakt kunnen worden uit het model en leveranciers informatie kunnen toevoegen in het model. Daarnaast verzorgd Oadis simulaties van de bouwlogistiek aan de hand van de BIM modellen.

 

Korte beschrijving van het project
Op de voormalige HAS locatie worden drie woontorens van circa 45 meter hoog gerealiseerd. Deels onder en tussen de woontorens komt een halfverdiepte parkeergarage van circa 5000 m2. Het project is geïnitieerd door Vesteda en bouwbedrijf van Wanrooij in samenwerking met Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Het project is ontworpen door DOK architecten uit Amsterdam.

 

Korte beschrijving projectorganisatie
Hendriks Bouw en ontwikkeling bouwt in opdracht van Van Wanrooij en Vesteda de drie woontorens met parkeergarage. Door Van Wanrooij/ Hendriks is een bouwteam geformeerd met DOK architecten, RU bouwadvies, Goudstikker –de Vries en Hendriks Installatietechniek. In dit project is gekozen voor ene vergaande samenwerking in een BIM-omgeving. Zo heeft Goudstikker – de Vries de constructieve elementen in het model vergaand gemodeleerd. Zo zijn de holle wanden als losse schillen gemodelleerd evenals de breedplaatvloeren. Dit maakt het mogelijk om exacte hoeveelheden vulbeton uit het model te halen. Daarnaast kan het model eenvoudig overgenomen worden door de toeleverancier.

 

Uitvoeringswijze van het project
De torens worden opgebouwd uit het zg holle wanden systeem voor de draagconstructie is combinatie met breedplaatvloeren. De parkeergarage wordt uitgevoerd met holle wanden, stalen liggers in het dek en kanaalplaatvloeren. Op het parkeerdek komt een tuin.

Oadis heeft door middel virtuele bouwlogistiek simulatie bijgedragen aan het”ontwerpen”van optimale bouwproces door logistiek processen in beeld te brengen.

 

Technische gegevens
Projectnummer: 20112268
Locatie uitvoering werk: ’s-Hertogenbosch
Status: Bestekgereed, bouwvoorbereiding
Startdatum uitvoering: Maart 2012
Gerealiseerde opleverdatum: 2014
Bruto vloeroppervlak: 17.000 m2